Carles Puigdemont: “Que el soterrament del tren convencional no es converteixi en una nova N-II”

Escrit el 22-06-2012. Publicat a Sense categoria assignada

Cercle d'Infraestructures Cambra amb Carles Puigdemont (7)

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, reclama al Govern espanyol el compromís de soterrar el tren convencional al seu pas per la ciutat. “Els projectes no es deixen a mig fer: que el soterrament del tren convencional no es converteixi en una nova N-II”, ha advertit Puigdemont, que participava en una jornada del Cercle d’Infraestructures, a la Cambra de Comerç de Girona.

L’alcalde entén que es tracta d’un “projecte d’interès nacional” i que la Generalitat ha de fer costat a l’Ajuntament. “No és un caprici dels gironins”, ha recordat Puigdemont, sinó que, al seu parer, està en joc la competitivitat d’una ciutat “que no es pot quedar a mig fer”.

Puigdemont veu “molt discutible” mantenir el viaducte per a d’altres usos en cas que es faci el soterrament, ja que el pas soterrani ja comporta un enderroc de bona part d’aquesta infraestructura. Tot i això, l’alcalde no descarta que un petit tram del viaducte, sobretot el que passa damunt del riu, “es pugui dedicar a usos lúdico-turístics”.

Pere Macias, president del Cercle d’Infraestructures, ha recordat el paper central que té la ciutat de Girona en el debat de les infraestructures a la demarcació i a tot Catalunya.

El president de la Cambra, Domènec Espadalé, i Joan Amorós, secretari general de FERRMED, han recordat la necessitat de construir un by pass per a les mercaderies que, de moment, el ministeri de Foment no contempla.

Segons les dades de què disposa l’Ajuntament, a mitjans d’estiu podrien començar a passar per la via del TGV els primers trens de prova. De les obres del TGV que s’estan executant ara mateix a Girona, queda pendent la impermeabilització de la llosa de l’estació, les sortides d’emergència i les rampes d’aparcament de la Plaça d’Europa. A l’estiu hauria de començar la construcció de l’estació, ja que les pliques de l’adjudicació s’obren a primers de juliol. Tot i que l’execució prevista és de 12 mesos, Domènec Espadalé va explicar que des del ministeri es confia reduir aquest termini.

Carles Puigdemont va admetre que entre els veïns hi ha preocupació per les rampes de l’estació d’autobusos, que també anirà soterrada, sobretot pel que fa a la contaminació ambiental i acústica.

 

Trackback des del teu lloc web.

Desa un comentari